thalia

 
 

Hamlet

Beste liefhebber van toneel. Hier tref je een aantal foto’s aan van Thalia.
Thalia speelt Hamlet, het onbetwiste meesterwerk van William Shakespeare. Thalia viert hiermee het 450ste geboortejaar van de grootste schrijver aller tijden. Het wordt een indrukwekkende voorstelling waarin deze klassieker wordt verweven met nieuwe media, modeshowachtige taferelen en een koud metalen decor. Zijn of niet zijn. Dat is nog altijd de vraag. Er zijn vier voorstellingen in de Laswerkplaats bij Amersfoort CS. De première is op 22 mei 2014

Dimensies


Er zijn weinig stukken die zo vaak zijn gespeeld (en verfilmd) als de Hamlet. Toch voegt toneelgroep Thalia er iets nieuws aan toe. Het stuk wordt op een geheel eigen wijze gebracht waarbij verleden en heden, hemel, aarde en hel, fictie en werkelijkheid elkaar voortdurend over de grenzen van dimensies afwisselen. Het centrale beeld van het stuk, de mens in al zijn twijfel en onzekerheid, krijgt daardoor een eigentijdse betekenis. Deze voorstelling is een kans voor iedereen die kennis wil maken met Shakespeares werk en voor iedereen die benieuwd is hoe de Hamlet in een eigentijds jasje klinkt.

Film


Thalia werkt voor deze productie samen met regisseur en Shakespearekenner Mark Colijn. In zijn bewerking kijken personages in hun dialogen vanuit verschillende werelden neer op de verwikkelingen in het slijk van het Deense koninkrijk. Een deel van het stuk is verfilmd en wordt met de theatervoorstelling vervlochten.

Something rotten


Hamlet, de Prins van Denemarken wordt geconfronteerd met de plotselinge dood van zijn vader, de vorst. Zijn oom Claudius neemt de scepter over en trouwt Hamlets moeder Gertrude. Hier moet meer achter zitten! Hamlet wordt bezocht door de geest van zijn overleden vader en gaat op onderzoek uit. Hij stuit al snel op verzet en tegenslag: there’s something rotten in the state of Denmark! Zijn ondergang is onafwendbaar.


Laswerkplaats
De productie is op maat gemaakt voor uitvoering in de Laswerkplaats op het rangeerterrein bij Amersfoort CS. Dit is geen gewoon theater, maar een industriële loods in een ruige omgeving die zich bij uitstek leent voor dit bijzondere theaterstuk.


Klik hier voor foto’s van de uitvoering.

Veel kijkplezier!

foto’s
van de 
uitvoeringHamlet_2_de_uitvoering.htmlHamlet_2_de_uitvoering.htmlshapeimage_2_link_0